image1

Social Media for Short Film ‘Patch’ by Theo Reichgelt (Blog in NL)

Afgelopen zaterdag vond de pre-screening plaats van Patch. Een short film geproduceerd door het ambitieuze DutchCheez productions. Samen met Panopticon productions raakte ik met Social Dialog betrokken bij dit mooie project. Dit resulteerde niet alleen in een mooie short film maar ook in een bijbehorende transmedia campagne.

Over Patch
Patch is een short comedy over een bijzondere definitie van vriendschap. Een korte film met een huiveringwekkende plot, waarin de rol van de schilderachtige omgeving en Engeland-achtige karakter van een luxe toeristische bestemming een belangrijke rol speelt.

Transmedia
De film Patch is onderdeel van een groter verhaal. Een reeks van online komische sketches welke vanuit de karakters van de film wordt verteld. De hoofdkarakters Charlotte en Tessa hebben dan ook een eigen Twitter en Instagram account van waaruit het verhaal wordt verteld. De film staat op zichzelf, het online verhaal blijft ook na de film in leven.

Wil je meer weten over Charlotte en Tessa, volg ze dan op Twitter: @icharlottestorm en @tessadaelman
Of lees Tessa’s blog: www.abetterworldstartswithyourself.wordpress.com

DutchCheez is een film productiebedrijf van actrices Marinda van ’t Hoff en Karen Spanjer. Te volgen via @DutchCheez. DutchCheez heeft er voor gekozen alles net even anders te doen. De transmedia campagne is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast worden de social media kanalen van zowel DutchCheez als de actrices actief ingezet voor PR doeleinden.

Social Dialog monitort de online activiteiten van Patch in het social command center in Bunnik.

Ik ben er trots op dat ik zowel persoonlijk als met Social Dialog betrokken ben bij dit innovatieve filmproject. We kijken uit naar de publieke premiere van de film later dit jaar. To be continued!

Blogpost Linkedin: ‘Social Media voor korte film Patch’ on March 22, 2016 by Theo Reichgelt: Country Manager of Social Dialog